AnsweredAssumed Answered

Trying to setup Alfresco with LDAP with Active Directory

Question asked by kyutums on Aug 30, 2006
Latest reply on Aug 31, 2010 by hosein
I'm more of a PHP guy. However, I'm trying to test Alfresco to see if it will work for our org. I downloaded alfresco-1.3.0-windows-community.exe from SF and installed it on a test pc.

I followd the sample in the wiki (http://wiki.alfresco.com/wiki/Security_and_Authentication#A_simple_LDAP_authentication_example) and commented out:

    <bean id="authenticationComponentImpl" class="org.alfresco.repo.security.authentication.AuthenticationComponentImpl">
        <property name="authenticationDao">
            <ref bean="authenticationDao" />
        </property>
        <property name="authenticationManager">
            <ref bean="authenticationManager" />
        </property>
        <property name="allowGuestLogin">
            <value>true</value>
        </property>
    </bean>

and replaced it with:

   <bean id="authenticationComponentImpl" class="org.alfresco.repo.security.authentication.LDAPAuthenticationComponentImpl">
   </bean>

I then edited the contents of ldap-authentication-context.xml to mirror the sample posted in a topic in this forum (http://forums.alfresco.com/viewtopic.php?t=3028).

Upon startup of Alfresco, I got the following errors:
19:34:31,525 ERROR [org.springframework.web.context.ContextLoader] Context initialization failed
org.springframework.beans.factory.BeanDefinitionStoreException: Error registering bean with name 'authenticationComponentImpl' defined in class path resource [alfresco/authentication-services-context.xml]: Bean class [org.alfresco.repo.security.authentication.LDAPAuthenticationComponentImpl] not found; nested exception is java.lang.ClassNotFoundException: org.alfresco.repo.security.authentication.LDAPAuthenticationComponentImpl
java.lang.ClassNotFoundException: org.alfresco.repo.security.authentication.LDAPAuthenticationComponentImpl

Now, Tomcat seems to be starting, but Alfresco does not. I'm VERY new to Java and Tomcat so I'm not quite sure where I'm going wrong. Could some help me check where I went wrong?

Outcomes