AnsweredAssumed Answered

OpenOffice Installation Problem

Question asked by tfoudray on Jan 18, 2007
Latest reply on Apr 19, 2007 by steve
I've gotten everything working with my alfresco install except openoffice integration.

I'm running on ubuntu linux, with mySQL(14.7) and apache tomcat(5.5.12), and attempting to connect to openoffice 2.0.2-2ubuntu

I installed xubuntu for testing purposes, so I do not have the usual startup bug that is detailed elsewhere in the forum.  I'm starting X and launching alfresco from inside a console window in X windows.

The behavior is that I can run transformations, but the filename is all that changes (unless I transform to text, of course): the mimetype and file contents remains as the original type.

catalina.out reports the following line as the only indication of a problem during startup, and no information when it fails to transform:

10:35:58,521 ERROR [openoffice.connection.SocketOpenOfficeConnection] disconnected unexpectedly

My start_oo.sh:
/usr/lib/openoffice/program/soffice "-accept=socket,host=localhost,port=8100;urp;StarOffice.ServiceManager" -nologo -headless  -invisible &

It seems to start openoffice correctly, i.e. except for that one line in the tomcat logs, there is no indication of any issues.  Openoffice never prompted for registration, even when starting it normally.  I nevertheless removed the registration url from the Common.xcu file (as detailed in the wiki), but that didn't help.

Does anyone have any suggestions for me to try out?

Thanks in advance,
~Thaddeus Foudray
3si Holdings, Inc.

Outcomes