AnsweredAssumed Answered

Strange errors on invite user screen

Question asked by lakshmi on May 30, 2008
Latest reply on May 30, 2008 by lakshmi
Hi,

I am using LDAP synch to import users into system. I use CASSSO filter for web client authentication.I have two issues:

1. When i search for user with certain name alone (In INvite user screen) i get

Please correct the erros below:
A system error happened during the operation: value

java.lang.NullPointerException: value
        at javax.faces.model.SelectItem.<init>(SelectItem.java:54)
        at org.alfresco.web.ui.common.SortableSelectItem.<init>(SortableSelectItem.java:38)
        at org.alfresco.web.bean.wizard.InviteUsersWizard.pickerCallback(InviteUsersWizard.java:320)
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
        at org.apache.myfaces.el.MethodBindingImpl.invoke(MethodBindingImpl.java:132)
        at org.alfresco.web.ui.common.component.UIGenericPicker.broadcast(UIGenericPicker.java:234)
        at javax.faces.component.UIViewRoot._broadcastForPhase(UIViewRoot.java:97)
        at javax.faces.component.UIViewRoot.processApplication(UIViewRoot.java:171)
        at org.apache.myfaces.lifecycle.InvokeApplicationExecutor.execute(InvokeApplicationExecutor.java:32)
        at org.apache.myfaces.lifecycle.LifecycleImpl.executePhase(LifecycleImpl.java:95)
        at org.apache.myfaces.lifecycle.LifecycleImpl.execute(LifecycleImpl.java:70)

I dont understand y the search screen throws this error for certain names. Not all names are english , i have special charaters in the name also. this exception thrown even when the search names string are all english.

2. Also the search is not consistent, when i search (entering only last name in text box)for users with last name having special characters there is no result, but when i search (again entering only last name in text box) for last names without spl characters the results are shown.

Why is this inconsistency in Lucene search used in this screen, anybody have idea to solve thes two issues?Anybody  cud confirm this behaviour?

Outcomes