AnsweredAssumed Answered

Newbie--need help configuring PHP client

Question asked by krimple on Feb 28, 2007
Latest reply on Jun 16, 2007 by vikram
I'm getting an error when I attempt to run the php web client.  I am using the latest xampp on OS X, with the PEAR libraries installed.  The error I'm getting is:



[Wed Feb 28 15:45:56 2007] [error] [client 127.0.0.1] An error was encountered when calling web service: No such operation 'startSession', referer: http://localhost/examples/common/login.php

Here is my PEAR configuration:


Installed packages, channel pear.php.net:
=========================================
Package                              Version State
Archive_Tar                          1.3.2   stable
Auth                                 1.5.0   stable
Auth_HTTP                            2.1.6   stable
Config                               1.10.9  stable
Console_Getopt                       1.2.2   stable
Gtk2_EntryDialog                     1.0.0   stable
Gtk2_FileDrop                        1.0.0   stable
HTML_Common                          1.2.3   stable
HTML_QuickForm                       3.2.7   stable
HTML_QuickForm_Controller            1.0.7   stable
HTML_Table                           1.7.5   stable
HTML_Template_IT                     1.2.1   stable
HTTP_Client                          1.1.0   stable
HTTP_Request                         1.4.0   stable
HTTP_Session                         0.5.5   beta
HTTP_Session2                        0.2.0   alpha
HTTP_SessionServer                   0.5.0   alpha
MIME_Type                            1.0.0   stable
Mail_Mime                            1.3.1   stable
Net_DIME                             0.3     beta
Net_Socket                           1.0.6   stable
Net_URL                              1.0.14  stable
Net_UserAgent_Detect                 2.2.0   stable
PEAR                                 1.5.0   stable
PEAR_Frontend_Gtk2                   1.0.0   stable
PEAR_Frontend_Web                    0.5.1   alpha
PEAR_PackageFileManager              1.6.0   stable
PEAR_PackageFileManager_Frontend     0.7.0   alpha
PEAR_PackageFileManager_Frontend_Web 0.6.0   alpha
Structures_Graph                     1.0.2   stable
XML_RPC                              1.5.1   stable

Any clue?  Something silly I'm doing?  I checked the URL in php.ini and it's being honored (http://localhost:8080) and the web server I'm running varies–I'm trying the alfresco 1.4 tomcat instance and the alfresco 2.0 tomcat instance.  I can log into both directly, but when I try to use admin/admin as the user/password from the php sample logon page, I get redirected to an empty page and the above error shows up in the error_log file in apache2.

Any help (including a smack to the head to point to the right FAQ) would help me.  Thank you and correct me if this is the wrong place to ask this.



Thanks,


Ken

Outcomes