AnsweredAssumed Answered

Broken installation of WCM 2.9.0B

Question asked by fabrizio.giudici on Jun 18, 2008
Latest reply on Jun 18, 2008 by fabrizio.giudici
Cheers.

I've just installed Alfresco Community 2.9.0B (works) and then tried installing WCM 2.9.0B. I copied wcm-bootstrap-context.xml into …/webapps/alfresco/WEB-INF/classes/alfresco/extension (I have a Java 6 / Tomcat 6 installation where I can't see neither control Tomcat, only deploy .wars).

Under "Company Home" I can see and select Web Projects, but the "Create" menu doesn't work (it just opens a tiny, empty popup, but is not populated). Also I don't see Web Forms under Data Dictionary.

Under the logs, in addition to FTP/CIFS errors (but I don't need them, going to disable them) I see this and similar exceptions:

14:50:45,461 ERROR [freemarker.runtime]                                                                        
                                                                                                                              
Expression userhome.children[0] is undefined on line 45, column 6 in workspace://SpacesStore/50cc00ba-3d44-11dd-aa8c-7d04dbeabbd3.
The problematic instruction:                                                                                                           
———-                                                                                                                 
==> if userhome.children[0].assocs["cm:contains"]?exists [on line 45, column 1 in workspace://SpacesStore/50cc00ba-3d44-11dd-aa8c-7d04dbeabbd3]                                                
———-                                                                                                                                           
                                                                                                                                       
Java backtrace for programmers:                                                                                                                                                 
———-                                                                                                           
freemarker.core.InvalidReferenceException: Expression userhome.children[0] is undefined on line 45, column 6 in workspace://SpacesStore/50cc00ba-3d44-11dd-aa8c-7d04dbeabbd3.
        at freemarker.core.TemplateObject.assertNonNull(TemplateObject.java:124)                                                                                                       
        at freemarker.core.TemplateObject.invalidTypeException(TemplateObject.java:134)                                            
        at freemarker.core.Dot._getAsTemplateModel(Dot.java:78)                                                             
        at freemarker.core.Expression.getAsTemplateModel(Expression.java:89)                                                                    
        at freemarker.core.DynamicKeyName._getAsTemplateModel(DynamicKeyName.java:74)                              
        at freemarker.core.Expression.getAsTemplateModel(Expression.java:89)                                                                   
        at freemarker.core.BuiltIn$existsBI._getAsTemplateModel(BuiltIn.java:636)                                                                                                                      
        at freemarker.core.BuiltIn$existsBI.isTrue(BuiltIn.java:647)                                                                                                                                   
        at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:77)                                        
        at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:196)                                                        
        at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)                                                                                          
        at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:196)           
                                            

Honestly I'm not sure if this appeared even before installing WCM, but I wouldn't say so. What am I doing wrong?

Thanks.

Outcomes