AnsweredAssumed Answered

Virtualization Server does not start

Question asked by mcmagi on Apr 30, 2007
Latest reply on Jul 20, 2007 by mcmagi
Hello all,

I am receiving the following exception in the catalina.out when I attempt to start the virtualization server.  It was working before and I didn't make and configuration changes to the environment since then.


Apr 30, 2007 5:05:13 PM org.alfresco.mbeans.VirtServerRegistrationThread registerVirtServer
INFO: Connected to remote Alfresco JMX Server
java.lang.reflect.InvocationTargetException
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
        at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:294)
        at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:432)
Caused by: java.lang.NullPointerException
        at org.alfresco.catalina.host.AVMHostConfig$AVMWebappDescriptor.setParentRepo(AVMHostConfig.java:2038)
        at org.alfresco.catalina.host.AVMHostConfig.deployAVMWebappsInDependencyOrder(AVMHostConfig.java:1014)
        at org.alfresco.catalina.host.AVMHostConfig.deployAllAVMwebappsInRepository(AVMHostConfig.java:403)
        at org.alfresco.catalina.host.AVMHostConfig.deployApps(AVMHostConfig.java:244)
        at org.apache.catalina.startup.HostConfig.start(HostConfig.java:1122)
        at org.alfresco.catalina.host.AVMHostConfig.start(AVMHostConfig.java:196)
        at org.apache.catalina.startup.HostConfig.lifecycleEvent(HostConfig.java:310)
        at org.apache.catalina.util.LifecycleSupport.fireLifecycleEvent(LifecycleSupport.java:119)
        at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.java:1021)
        at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.java:718)
        at org.alfresco.catalina.host.AVMHost.start(AVMHost.java:586)
        at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.java:1013)
        at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine.java:442)
        at org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardService.java:450)
        at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer.java:709)
        at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:551)
        … 6 more

This happened to me once before and the only way I was able to work around it was a total database wipe and reinstall of Alfresco.  Unfortunately, since this Alfresco instance contains production data, I can't do the same thing again.

Any help would be appreciated.  Thanks.

- Mike

Outcomes