AnsweredAssumed Answered

CIFS is not working across subnets

Question asked by jasonjolley on Jul 12, 2007
Latest reply on Jul 17, 2007 by gary.spencer
We cannot get CIFS to work across subnets. If we are on a different subnet we get the following error:

msidev_a is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.
The network path was not found.

If I take the same computer and connect it to the network on the same subnet CIFS works fine. msidev is the name of the actual server, msidev_a is alfresco.

If I run nbtstat from the actual server (msidev) I get the following results:

C:\Documents and Settings\jjolley>nbtstat -a msidev

Local Area Connection 2:
Node IpAddress: [207.99.3.103] Scope Id: []

           NetBIOS Remote Machine Name Table

       Name               Type         Status
    ———————————————
    MSIDEV         <00>  UNIQUE      Registered
    MSI_DOMAIN     <00>  GROUP       Registered
    MSIDEV         <20>  UNIQUE      Registered
    MSI_DOMAIN     <1E>  GROUP       Registered
    MSIDEV_A       <20>  UNIQUE      Registered
    MSIDEV_A       <00>  UNIQUE      Registered

    MAC Address = 00-50-56-B8-4B-BE


C:\Documents and Settings\jjolley>nbtstat -a msidev_a

Local Area Connection 2:
Node IpAddress: [207.99.3.103] Scope Id: []

           NetBIOS Remote Machine Name Table

       Name               Type         Status
    ———————————————
    MSIDEV         <00>  UNIQUE      Registered
    MSI_DOMAIN     <00>  GROUP       Registered
    MSIDEV         <20>  UNIQUE      Registered
    MSI_DOMAIN     <1E>  GROUP       Registered
    MSIDEV_A       <20>  UNIQUE      Registered
    MSIDEV_A       <00>  UNIQUE      Registered

    MAC Address = 00-50-56-B8-4B-BE
If I run the same commands from a computer on a different subnet I get the following:
C:\Documents and Settings\JJolley>nbtstat -a msidev

Local Area Connection:
Node IpAddress: [10.120.23.16] Scope Id: []

           NetBIOS Remote Machine Name Table

       Name               Type         Status
    ———————————————
    MSIDEV         <00>  UNIQUE      Registered
    MSI_DOMAIN     <00>  GROUP       Registered
    MSIDEV         <20>  UNIQUE      Registered
    MSI_DOMAIN     <1E>  GROUP       Registered
    MSIDEV_A       <20>  UNIQUE      Registered
    MSIDEV_A       <00>  UNIQUE      Registered

    MAC Address = 00-50-56-B8-4B-BE

C:\Documents and Settings\JJolley>nbtstat -a msidev_a

Local Area Connection:
Node IpAddress: [10.120.23.16] Scope Id: []

    Host not found.

Notice that when nbtstat is run in the second scenario the host is not found. We are not using WINS and we are not integrated with any directory services at this time. We have modified the file-servers.xml file located in "webapps\alfresco\WEB-INF\classes\alfresco" to use a new broadcast mask based upon our networking team's recommendation:

<broadcast>255.255.255.0</broadcast>

We have also tried 255.255.255.255, 255.255.0.0, 255.0.0.0 - just in case.

Does anyone have thoughts on what we can do to get this working?

Thanks,

Jason

Outcomes