AnsweredAssumed Answered

CIFS changes in 2.1.0 Enterprise?

Question asked by rhofkens on Sep 21, 2007
Latest reply on Sep 25, 2007 by gary.spencer
Hello,

I've upgraded an alfresco 2.0.1E server to the new 2.1.0 Enterprise release.
It's a windows 2003 Server r2 Sp1 with Active Directory and Tomcat.

In the 2.0.1E release, i had configured ldap sync and authentication with the AD.  This worked perfectly fine for both the web client and CIFS (using passthru).

Now I'm using the same configuration for 2.1.0, but only the sync and web client authentication work.  CIFS keeps telling me "login unsuccessful" when i try to map a network drive.  I've enabled CIFS logging and curiously, there are no errors in the logs:

18:21:23,031 DEBUG [alfresco.smb.protocol] Winsock NetBIOS session request received, caller=[ALFRESCO
-DEMO:WorkStation,Unique,]
18:21:23,031 DEBUG [alfresco.smb.protocol] Waiting for Win32 NetBIOS session request (Winsock) …
18:21:23,031 DEBUG [alfresco.smb.protocol] Server session started
18:21:23,046 DEBUG [alfresco.smb.protocol] Negotiated SMB dialect - NT LM 0.12
18:21:23,046 DEBUG [alfresco.smb.protocol] Assigned protocol handler - org.alfresco.filesys.smb.serve
r.NTProtocolHandler
18:21:23,046 DEBUG [smb.protocol.auth] NT Session setup NTLMSSP, MID=8, UID=0, PID=65279
18:21:23,046 DEBUG [smb.protocol.auth] Open authenticate session to [alfresco-demo.wps-alfresco.com:1
92.168.178.201:Online:2,Fri Sep 21 18:20:16 CEST 2007]
18:21:23,062 DEBUG [smb.protocol.auth] New auth session from alfresco-demo_4 to \\192.168.178.201\IPC
$\
18:21:23,062 DEBUG [smb.protocol.auth] Trying address 192.168.178.201
18:21:23,062 DEBUG [smb.protocol.auth] Connected to address 192.168.178.201
18:21:23,062 DEBUG [smb.protocol.auth] Connected session, protocol : TCP/IP NetBIOS
18:21:23,078 DEBUG [smb.protocol.auth] SessionFactory: Negotiated SMB dialect NT LM 0.12
18:21:23,078 DEBUG [smb.protocol.auth] Passthru sessId=4, auth ctx=[NTLM,Challenge=19525f9212afde9e]
18:21:23,078 DEBUG [smb.protocol.auth] User  logged on  (type Normal)
18:21:23,078 DEBUG [smb.protocol.auth] NT Session setup NTLMSSP, MID=16, UID=0, PID=65279
18:21:23,093 DEBUG [smb.protocol.auth] Null logon
18:21:23,109 DEBUG [smb.protocol.auth] Logged on using NTLMSSP/NTLMv1
18:21:23,109 DEBUG [smb.protocol.auth] User  logged on  (type Null)
18:21:23,109 DEBUG [smb.protocol.auth] Allocated UID=0 for VC=[0:0,[:null,Windows Server 2003 R2 3790
Service Pack 1,],Tree=0,Searches=0]
18:21:23,109 DEBUG [smb.protocol.auth] Closed auth session, sessId=4
18:21:25,390 DEBUG [smb.protocol.auth] NT Session setup NTLMSSP, MID=32, UID=0, PID=65279
18:21:25,390 DEBUG [smb.protocol.auth] Open authenticate session to [alfresco-demo.wps-alfresco.com:1
92.168.178.201:Online:3,Fri Sep 21 18:21:23 CEST 2007]
18:21:25,390 DEBUG [smb.protocol.auth] New auth session from alfresco-demo_5 to \\192.168.178.201\IPC
$\
18:21:25,390 DEBUG [smb.protocol.auth] Trying address 192.168.178.201
18:21:25,406 DEBUG [smb.protocol.auth] Connected to address 192.168.178.201
18:21:25,406 DEBUG [smb.protocol.auth] Connected session, protocol : TCP/IP NetBIOS
18:21:25,406 DEBUG [smb.protocol.auth] SessionFactory: Negotiated SMB dialect NT LM 0.12
18:21:25,406 DEBUG [smb.protocol.auth] Passthru sessId=5, auth ctx=[NTLM,Challenge=f48b3a3d4bd4f418]
18:21:25,406 DEBUG [smb.protocol.auth] User  logged on  (type Normal)
18:21:25,406 DEBUG [smb.protocol.auth] NT Session setup NTLMSSP, MID=40, UID=0, PID=65279
18:21:25,421 DEBUG [smb.protocol.auth] Closed auth session, sessId=5

Any ideas what's going on?

Cheers,
Roeland.

Outcomes