AnsweredAssumed Answered

[SOLVED] Username '.' problems

Question asked by row.jj.p on Feb 6, 2009
Latest reply on Feb 6, 2009 by mikeh
I thought this might help some people out.

After customising my install i was 90% with the setup, however I was experiencing 2 problems with my current install. These issues would occur for all users but 'admin'.

1) A user would not be able to update their password via the share application, when update was clicked nothing would happen.
2) A user would not be able to list members on any site they were a part of, a servlet error was thrown please see related thread > http://forums.alfresco.com/en/viewtopic.php?f=47&t=16386

If you visited the above link, you would now know that this is related to using a '.' in your usernames. I am not sure if this is an 'all around' issue or just one in the community v3.x server for Linux, either way if you are having this issue you this could be a quick fix.

The fix that worked for me:
Note please back up your files before making these changes. I would hate to be responsible for giving advice which destroys your installation. If you are not comfortable with following the directions below, or you do not understand please to do not make these changes.

First edit the file:
tomcat/webapps/alfresco/WEB-INF/classes/alfresco/templates/webscripts/org/alfresco/repository/site/membership/membership.get.desc.xml

Find the line:
<format default="json"/>
and replace with…
<format default="json">argument</format>

Next: edit the file:
tomcat/webapps/alfresco/WEB-INF/classes/alfresco/templates/webscripts/org/alfresco/repository/person/changepassword.post.desc.xml

Find the line:
<format default="json"/>
and replace with…
<format default="json">argument</format>

Next:
Use ./alf_stop.sh to stop your alfresco server, then start again with ./alf_start.sh

Next:
Monitor the output of log file with:
tail -f alresco.log

You should see something resembling: [org.alfresco.web.site.FrameworkHelper] Successfully Initialized Web Framework] in the last line, if not you may need to restore the 2 files you just edited and post the issue.

Hope this helps.
Cheers,
Rowan

Outcomes