AnsweredAssumed Answered

Troubles with web forms in 2.9B

Question asked by stevo on Dec 20, 2007
Latest reply on Oct 6, 2008 by phaethon
Hi,
after a few days of working with the latest Beta I must admit that this is another great piece of software.

However, there are some issues when using the new ecm forms feature. When you create a new form using a xsd containing complexTypes the form generator does not display the form correctly. The schema I have used contains a record in the first hierarchy and possibly several sub information in a lower level of the hierarchy.
When the form is generated everything looks fine, but if you try to hit the green plus and add another element, Alfresco shows a red loading bar in the upper right corner and stalls (for hours).

The xsd I am using looks like this:
<?xml version="1.0"?>
<xs:schema xmlns:xs="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" elementFormDefault="qualified">
   <xs:simpleType name="staticInfo">
      <xs:restriction base="xs:string">
         <xs:enumeration value="one"/>
         <xs:enumeration value="two"/>
         <xs:enumeration value="three"/>
         <xs:enumeration value="four"/>
         <xs:enumeration value="five"/>
         <xs:enumeration value="six"/>
      </xs:restriction>
   </xs:simpleType>
   <xs:element name="Record" id="Record">
      <xs:complexType id="inRecord">
         <xs:sequence id="inRecordSeqeunce" maxOccurs="1" minOccurs="1">
            <xs:element name="proInfo"  minOccurs="1" maxOccurs="unbounded" id="proInfo">
               <xs:complexType id="otherInfo">
                  <xs:attribute name="title" type="xs:string"/>
                  <xs:attribute name="length" type="xs:integer"/>
               </xs:complexType>
            </xs:element>
         </xs:sequence>
         <xs:attribute name="description" type="xs:string"/>
         <xs:attribute name="name" type="xs:string"/>
         <xs:attribute name="staticInfo" type="xs:string" default="one"/>
         <xs:attribute name="year" type="xs:gYear"/>
      </xs:complexType>
   </xs:element>
</xs:schema>

Any hint what went wrong?

Outcomes