AnsweredAssumed Answered

Problems with fresh Alfesco 3.2 CE Installation on Windows

Question asked by arash.kaffamanesh on Jul 7, 2009
Latest reply on Jul 9, 2009 by arash.kaffamanesh
I installed the brand new full package of Alfresco 3.2 CE on my Windows XP with an existing database MySQL 5.0.51 server, droped the old alfresco database and now after installation there are no database tables created, the alfresco.log is clean:

17:49:04,914 INFO  [org.alfresco.web.scripts.DeclarativeRegistry] Registered 24 Web Scripts (+0 failed), 26 URLs
17:49:05,074 INFO  [org.alfresco.web.scripts.AbstractRuntimeContainer] Initialised Presentation Web Script Container (in 2569.9329ms)
17:49:05,503 INFO  [org.alfresco.web.scripts.DeclarativeRegistry] Registered 36 Web Scripts (+0 failed), 38 URLs
17:49:05,533 INFO  [org.alfresco.web.scripts.AbstractRuntimeContainer] Initialised WebFramework Web Script Container (in 368.8642ms)
17:49:05,603 INFO  [org.alfresco.web.site.FrameworkHelper] Successfully Initialized Web Framework
17:49:13,515 INFO  [org.alfresco.web.site.FrameworkHelper] Successfully Initialized Web Framework
17:52:24,642 INFO  [org.alfresco.web.site.FrameworkHelper] Successfully Initialized Web Framework

changed also the db.username to "root" in C:\Alfresco\tomcat\shared\classes\alfresco-global.properties –> didn't help to create the tables by startup.

Another thin which is strange ist the facht that tomcat needs very long to start:

07.07.2009 17:49:13 org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive studio.war
17:52:24,642  INFO  [web.site.FrameworkHelper] Successfully Initialized Web Fram
ework
07.07.2009 17:52:25 org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8080
07.07.2009 17:52:25 org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 210700 ms

So now I'll move to my mac at home and will give it a try there ;-)

Outcomes