AnsweredAssumed Answered

Users are not replicated (moved from Configuration)

Question asked by tico on Jul 9, 2009
Latest reply on Jul 13, 2009 by tico
Hi there,

I have set up a 2 nodes cluster, I have carefully followed the wiki on
http://wiki.alfresco.com/wiki/Cluster_Configuration_V2.1.3_and_Later.

Everything is running very well except when I create a user on node 1, is not able to login on node 2.
When I click on 'Show all' button in the 'Manage System Users' page from node 2, the user is listed. In debug mode, here is the logs about replicating the user:



16:39:31,767  DEBUG [ehcache.distribution.RMICachePeer] Remote put received. Element is: [ key = sql: select dbauthorit0_.id as id18_, dbauthorit0_.version
as version18_, dbauthorit0_.authority as authority18_, dbauthorit0_.crc as crc18_ from alf_authority dbauthorit0_ where dbauthorit0_.authority=?; paramete
rs: ; named parameters: {authority=toto}, value=[5107266237997056], version=1, hitCount=0, CreationTime = 1246891171757, LastAccessTime = 0 ]

16:39:32,674  DEBUG [ehcache.distribution.RMICachePeer] Remote remove received for key: sql: select dbauthorit0_.id as id18_, dbauthorit0_.version as versi
on18_, dbauthorit0_.authority as authority18_, dbauthorit0_.crc as crc18_ from alf_authority dbauthorit0_ where dbauthorit0_.authority=?; parameters: ; nam
ed parameters: {authority=toto}

16:39:32,997  DEBUG [ehcache.distribution.RMICachePeer] Remote remove received for key: sql: select dbauthorit0_.id as id18_, dbauthorit0_.version as versi
on18_, dbauthorit0_.authority as authority18_, dbauthorit0_.crc as crc18_ from alf_authority dbauthorit0_ where dbauthorit0_.authority=?; parameters: ; nam
ed parameters: {authority=toto}

16:39:34,121  DEBUG [ehcache.distribution.RMICachePeer] Remote put received. Element is: [ key = toto, value=workspace://SpacesStore/35f8ca2a-f98e-4fae-acd
4-7f3d2c6e5695, version=1, hitCount=0, CreationTime = 1246891174116, LastAccessTime = 0 ]
16:39:34,121  DEBUG [ehcache.distribution.RMICachePeer] Remote removeAll received

I am very suprised to see 'Remote remove…' messages. Maybe a miss understanding from me…

My Alfresco is SVN 12844, and its running on Tomcat 5.5, Centos 5.2, JVM Sun jdk1.5.0_11

The problem seems disappeared if Alfresco is restarted from node 2. I mean users are available on both nodes when node 2 is restarted, but if a new user is created, node 2 needs to be restarted to be updated with it.

Any help is very welcome,

Thanks and regards,

Eric.

Outcomes