AnsweredAssumed Answered

Problem Alfresco 3.0 in Linux Ubuntu

Question asked by jlabuelo on Aug 4, 2009
Latest reply on Nov 11, 2009 by iantopanto
Good afternoon all

We have been using Alfresco 3.0 installed in a Windows OS plataform and it works fine for us. However we would like to move our environment to a Linux Ubuntu 8 machine. We have installed all needed for Alfresco 3.0 to work, JDK, MySql OpenOffice…. and of course Alfresco 3.0 for Linux.

It works fine, however whenever we need to reboot Alfresco, next start up the system fails and we are not able to get access to it from the web browser. Talking to some friends that work with Alfresco they told me that this is a common problem in Alfresco 3.0 for Linux ( at least that is what I understood from their mails)… I have tried to search for this issue in the forums but all the queries I introduced included "common words" and no result was shown.

Does anyone know what the issue is? Normally we shutdown alfresco using a crontab tool at 00:00 to perform the DB and Alfresco back up, and we restart it at 02:00, however due to this problem we are not able to get access to the application after the restart up.

Any ideas of why this might be a problem or what the reason is? Any links to existing posts about the same issue will be also appreciated!!  :D

Another problem we find is that performance in Alfresco 3.0 in Linux Ubuntu is quite slower than with Windows XP OS, even both system are virtual machines with same characteristics, RAM 1.5 GB, 80 GB Hard Disk….

Thanks a lot for all the answers you will send us !! :wink:

Outcomes