AnsweredAssumed Answered

OPenOffice previewer crashing

Question asked by andyhorton on Feb 7, 2012
Latest reply on May 28, 2012 by andyhorton
Hello,

I have Alfresco 4 installed on CentOS. From time to time Alfresco shares stops previewing documents. A reboot of the system seems to fix it. Weirdly, restarting Alfresco alone does not fix it - although I need to check that as I cannot see why that would be the case. Anyway, I have looked into this a little bit (thanks DuckDuckGo). I can find if the OpenOffice previewer is working by running:

root# ps -ax | grep office

This returns a non-important error, and the information I am looking for:

Warning: bad syntax, perhaps a bogus '-'? See /usr/share/doc/procps-3.2.8/FAQ
2996 pts/0    Sl     0:54    /opt/alfresco/openoffice/program/soffice.bin -accept=socket,host=127.0.0.1,port=8100;urp;StarOffice.ServiceManager -env:UserInstallation=file:///opt/alfresco/alf_data/oouser -nologo -headless -nofirststartwizard -nocrashrep -norestore

If the /opt/alfresco/openoffice…. item does not return, then I know that the previewer will not work.

So, my questions for you the wonderful people of the Alfresco forum are…

1. Why does this crash? What can be done to stop it crashing?

2. Once crashed, why does it not start when Alfresco is restarted?

3. Once crashed, can it be run manually. I have tried running the full command (with nohup and &) but it does not  produce the results I am looking for. That is, documents do not preview.

Help, as ever, gratefully received.

Andy

Outcomes