AnsweredAssumed Answered

Context initialization failed error

Question asked by ankurgoel30 on Jul 16, 2012
Latest reply on Jul 16, 2012 by ankurgoel30
Hi , I am getting the following error while installing alfresco enterprise 4.0.1

 
2012-07-16 08:21:50,997  INFO  [extensions.webscripts.ScriptProcessorRegistry] [main] Registered script processor javascript for extension js
Jul 16, 2012 8:21:53 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive alfresco.war
Jul 16, 2012 8:22:12 AM org.apache.catalina.core.StandardContext addApplicationListener
INFO: The listener "org.apache.myfaces.webapp.StartupServletContextListener" is already configured for this context. The duplicate definition has been ignored.
2012-07-16 08:24:05,412  INFO  [management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] [main] Starting 'sysAdmin' subsystem, ID: [sysAdmin, default]
2012-07-16 08:24:05,701  INFO  [management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] [main] Startup of 'sysAdmin' subsystem, ID: [sysAdmin, default] complete
2012-07-16 08:24:22,059  INFO  [management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] [main] Stopping 'sysAdmin' subsystem, ID: [sysAdmin, default]
2012-07-16 08:24:22,060  INFO  [management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] [main] Stopped 'sysAdmin' subsystem, ID: [sysAdmin, default]
2012-07-16 08:24:22,148  ERROR [web.context.ContextLoader] [main] Context initialization failed
org.springframework.beans.factory.BeanCreationException: Error creating bean with name 'EditionService' defined in class path resource [alfresco/public-services-context.xml]: Cannot resolve reference to bean 'editionService' while setting bean property 'target'; nested exception is org.springframework.beans.factory.CannotLoadBeanClassException: Error loading class [org.alfresco.repo.model.ml.EditionServiceImpl] for bean with name 'editionService' defined in class path resource [alfresco/model-specific-services-context.xml]: problem with class file or dependent class; nested exception is java.lang.ClassFormatError: Unknown constant tag 0 in class file org/alfresco/repo/model/ml/EditionServiceImpl
        at org.springframework.beans.factory.support.BeanDefinitionValueResolver.resolveReference(BeanDefinitionValueResolver.java:328)
        at org.springframework.beans.factory.support.BeanDefinitionValueResolver.resolveValueIfNecessary(BeanDefinitionValueResolver.java:106)

My alfresco-global.properties file has the following enteries :


###############################
## Common Alfresco Properties #
## Enterprise overlay         #
###############################

dir.root=/opt/alfresco-4.0.1/alf_data

alfresco.context=alfresco
alfresco.host=127.0.0.1
alfresco.port=8080
alfresco.protocol=http

share.context=share
share.host=127.0.0.1
share.port=8080
share.protocol=http

### database connection properties ###
db.driver=org.gjt.mm.mysql.Driver
db.username=alfresco
db.password=alfresco
db.name=alfresco
db.url=jdbc:mysql://192.168.0.94/alfresco?useUnicode=yes&characterEncoding=UTF-8

### FTP Server Configuration ###
ftp.enabled=true
ftp.port=21
ftp.ipv6.enabled=false

### RMI service ports ###
alfresco.rmi.services.port=50500
avm.rmi.service.port=0
avmsync.rmi.service.port=0
attribute.rmi.service.port=0
authentication.rmi.service.port=0
repo.rmi.service.port=0
action.rmi.service.port=0
deployment.rmi.service.port=0

### External executable locations ###
ooo.exe=/opt/alfresco-4.0.1/openoffice/program/soffice.bin
ooo.enabled=false
ooo.port=8100
img.root=/opt/alfresco-4.0.1/common
img.dyn=${img.root}/lib
img.exe=${img.root}/bin/convert
swf.exe=/opt/alfresco-4.0.1/common/bin/pdf2swf
jodconverter.enabled=true
jodconverter.officeHome=/opt/alfresco-4.0.1/openoffice
jodconverter.portNumbers=8100

### Initial admin password ###
alfresco_user_store.adminpassword=99c60413aff668dbc99e6071b4f6ce3a

### E-mail site invitation setting ###
notification.email.siteinvite=false

### File Protocol Root ###
protocols.rootPath=/${spaces.company_home.childname}/${spaces.sites.childname}

### License location ###
dir.license.external=/opt/alfresco-4.0.1

### Solr indexing ###
index.subsystem.name=solr
dir.keystore=${dir.root}/keystore
solr.port.ssl=8443

### BPM Engine ###
system.workflow.engine.jbpm.enabled=false

### Replication ###
replication.enabled=true


Please help me on this issue.

Outcomes