AnsweredAssumed Answered

Passthru Authentication on Ubuntu Server 12.04

Question asked by theoribeiro on Nov 13, 2012
Latest reply on Nov 16, 2012 by jonvargas
Hey everybody,

I'm having trouble setting up passthru authentication on my Ubuntu box. I'm using Alfresco Community 4.2a.

Passthru is not working, every time I try to login using a valid username and password I get an Invalid User Name/Password error both on /alfresco and /share.

Here is catalina.out:

2012-11-13 03:00:46,334  DEBUG [alfresco.passthru.auth] [http-apr-8080-exec-8] Authenticate user=Administrator via local credentials
2012-11-13 03:00:46,381  DEBUG [alfresco.passthru.auth] [http-apr-8080-exec-8] Authenticate org.alfresco.repo.security.authentication.ntlm.NTLMLocalToken@330fc66: Username: administrator; Password: [PROTECTED]; Authenticated: false; Details: null; Not granted any authorities via token

And that's it. This is everything I have from Alfresco. No errors, no nothing. The only thing I suspect that could be a problem is that it is saying that it's authenticating via local credentials. Googling for this error and checking out Alfresco's source code I found out that this object should be a NTLMPassthruToken, is this right? Maybe that's normal behaviour, I don't know because this is my first Alfresco experience.

And my auth settings on alfresco-global:

### Authentication ###
authentication.chain=alfrescoNtlm1:alfrescoNtlm,passthru1:passthru

ntlm.authentication.sso.enabled=false
ntlm.authentication.authenticateCIFS=false
passthru.authentication.allowGuestLogin=false

passthru.authentication.servers=MYDOMAIN\\10.0.0.124
passthru.authentication.domain=
passthru.authentication.useLocalServer=false
passthru.authentication.defaultAdministratorUserNames=Administrator
passthru.authentication.connectTimeout=5000
passthru.authentication.offlineCheckInterval=300
passthru.authentication.protocolOrder=TCPIP,NETBIOS
passthru.authentication.authenticateCIFS=true
passthru.authentication.authenticateFTP=true

So, where am I going wrong here? What else could I check for misconfigurations or errors? Any other important logs I should be setting? I must be missing something, I don't know.

Any help will be much appreciated.

Best regards,

Theo

Outcomes