AnsweredAssumed Answered

Unable to start Alfresco after installation

Question asked by masi on Mar 10, 2016
Latest reply on Mar 14, 2016 by masi
Hi, I'm using Alfresco for 3 months. Today I needed to reinstall it, but after clear Easy installation, which I did many times before, I'm unable to run it. When I click on "Start all" in Alfresco Community Manager Tool, I've got this logs:

commons-daemon.log:
[2016-03-10 20:49:04] [info]  [ 1868] Commons Daemon procrun (1.0.15.0 64-bit) started
[2016-03-10 20:49:04] [info]  [ 1868] Running 'alfrescoTomcat' Service…
[2016-03-10 20:49:04] [info]  [ 6608] Starting service…
[2016-03-10 20:49:04] [error] [ 7552] FindClass Main failed
[2016-03-10 20:49:04] [error] [ 6608] Failed to start Java
[2016-03-10 20:49:04] [error] [ 6608] ServiceStart returned 4
[2016-03-10 20:49:04] [info]  [ 1868] Run service finished.
[2016-03-10 20:49:04] [info]  [ 1868] Commons Daemon procrun finished


alfrescotomcat-stdout.log:
2016-03-10 20:49:04 Commons Daemon procrun stdout initialized


alfrescotomdcat-stderr.log:
2016-03-10 20:49:04 Commons Daemon procrun stderr initialized
java.lang.NoClassDefFoundError: Main
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: Main
   at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
   at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
   at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
   at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
Exception in thread "main"


I'm really confused, what's going on. I did nothing else. Just uninstall Alfresco 5.1 and install it again. It's the same after installation newest version (201602) or older. I'm just able to run tomcat via start.bat script in $ALFRESCO_HOME/tomcat/bit/ folder, but then I cannot connect to postgres and use it properly.

Only issue I found to this is here:
https://issues.alfresco.com/jira/browse/ACE-3655

I would appreciate any suggestions how to solve this. Many thanks.

Outcomes