AnsweredAssumed Answered

[SOLVED] ERROR [org.alfresco.fileserver] [AlfJLANWorker18] Error from JLAN

Question asked by freskos on May 2, 2016
Hi all,

I'm trying to get CIFS to work with Alfresco Community Edition 201602 GA Release (binary installation) on a VirtualBox Machine with Linux Mint 17.3 KDE. This machine is like the rest of my machines in my LAN behind a router in domain "lan" and I want to access Alfresco from them.
But I see no Alfresco CIFS Share and I cannot connect to it with smbclient. I can see other Samba shares from other devices within my LAN without a problem. Alfresco FTP share works although only for admin.

Now in catalina.out I see multiple errors like this:

<strong>
ERROR [org.alfresco.fileserver] [AlfJLANWorker18] Error from JLAN
org.alfresco.jlan.netbios.NetBIOSException: NBREQ Invalid packet len=194
   at org.alfresco.jlan.smb.server.SMBSrvSession.procNetBIOSSessionRequest(SMBSrvSession.java:823)
   at org.alfresco.jlan.smb.server.SMBSrvSession.processPacket(SMBSrvSession.java:1469)
   at org.alfresco.jlan.smb.server.nio.NIOCIFSThreadRequest.runRequest(NIOCIFSThreadRequest.java:149)
   at org.alfresco.jlan.server.thread.ThreadRequestPool$ThreadWorker.run(ThreadRequestPool.java:153)
   at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
</strong>

I have tried many things in alfresco-global.properties without success. At the moment it looks like this:

<strong>
### CIFS Configuration  ###
cifs.enabled=true
cifs.localname=AlfrescoA
cifs.domain=lan
cifs.broadcast=0.0.0.0
cifs.bindto=10.19.75.21
cifs.ipv6=disabled
cifs.hostannounce=true

cifs.tcpipSMB.port=1445
cifs.netBIOSSMB.sessionPort=1139
cifs.netBIOSSMB.namePort=1137
cifs.netBIOSSMB.datagramPort=1138
cifs.WINS.autoDetectEnabled=true
cifs.sessionDebug=true
</strong>

My hosts file looks like this:
127.0.0.1   localhost LinuxMintRosaVM.lan LinuxMintRosaVM AlfrescoA.lan AlfrescoA
127.0.1.1   LinuxMintRosaVM LinuxMintRosaVM.lan LinuxMintRosaVM AlfrescoA.lan AlfrescoA
10.19.75.21   LinuxMintRosaVM LinuxMintRosaVM.lan LinuxMintRosaVM AlfrescoA.lan AlfrescoA

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1     ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters


My hostname is:
LinuxMintRosaVM


In my firewall I have allowed all incoming from 10.19.75.0/24 to 10.19.75.21 for any port and any interface. I also have deactivated ipv6 since I was seeing tcp6 with netstat.

I have also attached today's logs as well as netstat output.


Thanks in advance!
[EDIT]
The error was due to wrong configuration of the iptables. I've added following rules into the iptables:

<strong>
iptables -F
iptables -t nat -F
iptables -P INPUT ACCEPT
iptables -P FORWARD ACCEPT
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp –dport 445 -j REDIRECT –to-ports 1445
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp –dport 139 -j REDIRECT –to-ports 1139
iptables -t nat -A PREROUTING -p udp –dport 137 -j REDIRECT –to-ports 1137
iptables -t nat -A PREROUTING -p udp –dport 138 -j REDIRECT –to-ports 1138

iptables -A INPUT -p udp -m state –state NEW –dport 137 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp -m state –state NEW –dport 138 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp -m state –state NEW –dport 139 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp -m state –state NEW –dport 445 -j ACCEPT
</strong>

as suggested here:
<cite>
https://andoylang.wordpress.com/2010/07/20/alfresco-with-cifs/
</cite>

and CIFS is working without errors.

Attachments

Outcomes