AnsweredAssumed Answered

Advanced Search using custom type retrieves no results

Question asked by ardamose123 on Apr 15, 2013
Latest reply on Feb 5, 2014 by garvitj123
I have an Alfresco 4.2.c instance running in a WebLogic server. Solr is <em>not</em> being used in this Alfresco instance; just Lucene.

I developed a custom model that defines only one type, which is a sub-type of
cm:content
. I followed all tutorials I could find to implement it… and it works, except for the problem I describe below. I can see and update all the properties in the file details in Alfresco Share.

Also, I developed a web service that uploads a file using the custom type mentioned through OpenCMIS (by means of Apache Chemistry). This web service can be used to upload, download, get metadata, and delete files using the custom type I mentioned earlier.

My problem lies in Alfresco Share's Advanced Search:
<ul>
<li>Advanced search, looking in the custom type, search for custom content type metadata: 0 results, not expected.
<li>Advanced search, looking in the custom type, search for file name (defined in
cm:content
): 0 results, not expected. 
<li>Advanced search, looking in the content type, search for file name (defined in
cm:content
): 1 result, as expected.
<li>CMIS search (in the Node Browser), search for custom content type metadata: 1 result, as expected.
<li>CMIS search (using Apache Chemistry), search for custom content type metadata: 1 result, as expected.
</ul>

In another Alfresco installation (in Tomcat, with Solr installed), Advanced Search works fine. It is in this WebLogic server, without Solr, that Advanced Search is not able to retrieve the queried document.

Could someone provide me some pointers about how to enable Alfresco Share to find documents using custom type metadata in Advanced Search (without Solr installed)?

Outcomes