AnsweredAssumed Answered

How to rebuild database / recreate alfresco database?

Question asked by jblank-a on Aug 15, 2014
Latest reply on Aug 15, 2014 by jblank-a
I'm attempting to rebuild the entire 'alfresco' database (on Alfresco Community Edition 4.1) without re-running the installation script. Accordingly, I've dropped all tables within the 'alfresco' database.

I restart Tomcat (and thus Alfresco), but the databases are not re-created.

Instead, I get output like:

' 2014-08-15 03:28:42,430  WARN  [domain.schema.SchemaBootstrap] [localhost-startStop-1] Schema validation found 81 potential problems, results written to: /opt/apache-tomcat/temp/Alfresco/Alfresco-PostgreSQLDialect-Validation-Pre-Upgrade-alf_-8001599409053020254.txt
2014-08-15 03:28:42,451  WARN  [domain.schema.SchemaBootstrap] [localhost-startStop-1] Schema validation found 14 potential problems, results written to: /opt/apache-tomcat/temp/Alfresco/Alfresco-PostgreSQLDialect-Validation-Pre-Upgrade-avm_-1645115885481692282.txt
2014-08-15 03:28:42,484  WARN  [domain.schema.SchemaBootstrap] [localhost-startStop-1] Schema validation found 28 potential problems, results written to: /opt/apache-tomcat/temp/Alfresco/Alfresco-PostgreSQLDialect-Validation-Pre-Upgrade-jbpm_-6786442235680810809.txt'

…and the text files thus referenced contain lines like:

'Difference: missing sequence from database, expected at path: .avm_nodes_seq
Difference: missing sequence from database, expected at path: .avm_store_properties_seq
Difference: missing sequence from database, expected at path: .avm_stores_seq
Difference: missing sequence from database, expected at path: .avm_version_roots_seq
Difference: missing table from database, expected at path: .avm_aspects
Difference: missing table from database, expected at path: .avm_child_entries
Difference: missing table from database, expected at path: .avm_history_links
Difference: missing table from database, expected at path: .avm_merge_links
Difference: missing table from database, expected at path: .avm_node_properties'

Alfresco starts up— sort of— but I can't log in, and the database tables are not being recreated:

'alfresco=# \dt
No relations found.
alfresco=# '

I've googled and googled and googled, but all the information I can find has not been of help.

Please help. This is driving me batty! How can I get the database recreated?

Outcomes