AnsweredAssumed Answered

BUG! AlfrescoOne 4.2.x hungs during startup in KVM

Question asked by vgusev2007 on Nov 19, 2014
Latest reply on Nov 26, 2014 by vgusev2007
Hi all! Please help me with a strange problem.


So, I have two fresh install of alfresco 4.2.3.1 from bandle:

The first one is on a real hw (ubuntu 14.4 x64)
The second is: on a kvm VM (ubuntu 14.4 x64)

So, my problem is about:

I start alfresco via:

service alfresco start

And I see in catalina.out the following message:
WARNING: [SetContextPropertiesRule]{Context} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.

On real host it takes about 20 sec - it is a normal situation.
On KVM host it takes about 600 sec. - it is a bad situation… - After that alfresco works as a normal instance without any problem.

There is no any activites from CPU or HDD/RAM during this hangs.

There is no help with reinstall alfresco.



SOLUTION!

Alfresco has told about fully supported ubuntu 12.04. It not seems to be try.

Just for test:

CASE 1:


# lsb_release -a
Description:    Ubuntu 12.04.5 LTS
# uname -ar
Linux alfresco-test 3.13.0-32-generic #57~precise1-Ubuntu SMP Tue Jul 15 03:51:20 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

(about 5 mins!)
Nov 20, 2014 7:27:17 PM org.apache.catalina.startup.SetContextPropertiesRule begin
WARNING: [SetContextPropertiesRule]{Context} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
Nov 20, 2014 7:32:31 PM org.apache.catalina.util.SessionIdGenerator createSecureRandom
….
….
….
Nov 20, 2014 7:33:39 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 382887 ms



CASE 2:


# lsb_release -a
Description:    Ubuntu 12.04.5 LTS

# uname -ar
Linux alfresco-test 3.2.0-70-generic #105-Ubuntu SMP Wed Sep 24 19:49:16 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/LinuxNov 20, 2014 7:38:11 PM org.apache.catalina.startup.SetContextPropertiesRule begin
(4 sec!)
Nov 20, 2014 7:38:11 PM org.apache.catalina.startup.SetContextPropertiesRule begin
WARNING: [SetContextPropertiesRule]{Context} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
2014-11-20 19:38:14,906  WARN  [handler.component.SpellCheckComponent] [localhost-startStop-1] No queryConverter defined, using default converter
….
….
….
Nov 20, 2014 7:39:14 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 62796 ms


I think it is a problem with a new linux kernel works under KVM! PLEASE CONFIRM this BUG!

Outcomes