AnsweredAssumed Answered

All user logins being rejected. startInternal error listenerStart

Question asked by o.p.davey on Feb 2, 2015
Latest reply on Feb 3, 2015 by o.p.davey
Hi all,

I set up Alfresco around July last year and configured it to use MySQL instead of the standard postgres on Windows Server 2008. It was used lightly at first but went untouched for a short while. Last week, we ran out of disk space on the server and I noticed there were many logfiles in the tomcat log directory (which I found odd since it was not used much). Anyway, I removed the logs and changed the conf to bring the logging level down a little. However, no-one is able to log on to Alfresco. The response is always:

Your authentication details have not been recognized or Alfresco may not be available at this time.

From reverse-engineering the database, I can see that the password hash for admin is '209c6174da490caeb422f3fa5a7ae634' (admin)

When trying to access localhost:8080/alfresco, the response is:


HTTP Status 404 - /alfresco

type Status report

message /alfresco

description The requested resource is not available.


The access logs are filled mostly with:
"POST /alfresco/service/api/solr/modelsdiff HTTP/1.1" 404 1023


Catalina logs report the following on startup:

Feb 02, 2015 9:59:09 AM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: Loaded APR based Apache Tomcat Native library 1.1.29 using APR version 1.4.8.
Feb 02, 2015 9:59:09 AM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: APR capabilities: IPv6 [true], sendfile [true], accept filters [false], random [true].
Feb 02, 2015 9:59:10 AM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener initializeSSL
INFO: OpenSSL successfully initialized (OpenSSL 1.0.1e 11 Feb 2013)
Feb 02, 2015 9:59:10 AM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["http-apr-8080"]
Feb 02, 2015 9:59:10 AM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["ajp-apr-8009"]
Feb 02, 2015 9:59:10 AM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["http-bio-8443"]
Feb 02, 2015 9:59:11 AM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 2556 ms
Feb 02, 2015 9:59:11 AM org.apache.catalina.core.StandardService startInternal
INFO: Starting service Catalina
Feb 02, 2015 9:59:11 AM org.apache.catalina.core.StandardEngine startInternal
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/7.0.53
Feb 02, 2015 9:59:11 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDescriptor
INFO: Deploying configuration descriptor C:\Alfresco\tomcat\conf\Catalina\localhost\solr.xml
Feb 02, 2015 9:59:11 AM org.apache.catalina.startup.SetContextPropertiesRule begin
WARNING: [SetContextPropertiesRule]{Context} Setting property 'debug' to '0' did not find a matching property.
Feb 02, 2015 9:59:29 AM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive C:\Alfresco\tomcat\webapps\alfresco.war
Feb 02, 2015 10:01:27 AM org.apache.catalina.core.StandardContext startInternal
SEVERE: Error listenerStart
Feb 02, 2015 10:01:27 AM org.apache.catalina.core.StandardContext startInternal
SEVERE: Context [/alfresco] startup failed due to previous errors


Any guidance on how to get Alfresco back up and running would be much appreciated.

Thanks

Outcomes