AnsweredAssumed Answered

IMAP / S connection can see folders, but no content

Question asked by dbiggins on Oct 7, 2015
Latest reply on Feb 23, 2017 by douglascrp
I have an Alfresco 5.0.2 that I upgraded from 5.0. 
I have IMAP and IMAPS configured so that I can see two sites via 2 mountpoint definitions.  When I connect to Alfresco via Outlook 2013, I see all the folders under the mountpoints, but no files.  I can create folders and subfolders via outlook.  I can copy files or emails into one of these folders through outlook, and while they show up in Alfresco (visible by Share, Webdav, aos), they disappear and don't reappear in outlook.  I am logged in as the same user in both Outlook / IMAP and Share, and the user is an administrator in Alfresco.

My alfresco-global.properties snippet contains:
<blockcode>
imap.server.enabled=true
imap.server.host=myserver.my.com
imap.server.port=1143
imap.server.attachments.extraction.enabled=false

imap.server.imaps.enabled=true
imap.server.imaps.port=1993

imap.config.server.mountPoints=my-rm,test-collab
imap.config.server.mountPoints.default.store=${spaces.store}
imap.config.server.mountPoints.default.modeName=MIXED
imap.config.server.mountPoints.default.rootPath=/${spaces.company_home.childname}

imap.config.server.mountPoints.value.my-rm.mountPointName=OIG RM
imap.config.server.mountPoints.value.my-rm.rootPath=/${spaces.company_home.childname}/${spaces.sites.childname}
imap.config.server.mountPoints.value.my-rm.folderPath=cm:rm/cm:documentLibrary
imap.config.server.mountPoints.value.my-rm.modeName=MIXED

imap.config.server.mountPoints.value.test-collab.mountPointName=Test Collaboration
imap.config.server.mountPoints.value.test-collab.rootPath=/${spaces.company_home.childname}/${spaces.sites.childname}
imap.config.server.mountPoints.value.test-collab.folderPath=cm:test-collaboration-site/cm:documentLibrary
imap.config.server.mountPoints.value.test-collab.modeName=MIXED
</blockcode>

When I set the logs for 'org.alfresco.repo.imap' to 'trace', I get the following when I click on one of the folders via outlook:
<blockcode>
2015-10-07 16:26:06,635  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
2015-10-07 16:26:06,636  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
2015-10-07 16:26:06,638  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
2015-10-07 16:26:06,640  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
2015-10-07 16:26:06,641  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
2015-10-07 16:26:06,945  DEBUG [repo.imap.AlfrescoImapFolder] [Thread-272] [getMessageUidsInternal] org.alfresco.repo.imap.AlfrescoImapFolder@2b16fcae
2015-10-07 16:26:06,946  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
2015-10-07 16:26:06,948  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
2015-10-07 16:26:06,950  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
2015-10-07 16:26:06,951  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
2015-10-07 16:26:06,952  DEBUG [repo.imap.AlfrescoImapFolder] [Thread-272] [getMessageInternal] org.alfresco.repo.imap.AlfrescoImapFolder@2b16fcae
2015-10-07 16:26:06,953  DEBUG [repo.imap.ImapServiceImpl] [Thread-272] getFolderStatus contextNodeRef=workspace://SpacesStore/d0df94e8-43fd-4180-8ee2-c5456a3821c3, viewMode=MIXED
</blockcode>

I don't get any synchronization errors from outlook, and nothing more useful from the tomcat logs.

Is there something with the viewMode that I am missing?  I have tried mounting the points with all three options (MIXED, ARCHIVE, VIRTUAL), and while I never get any errors trying to import content via outlook, it never shows up in outlook.

I'm sure I'm missing something simple, but I've run out of things to try…

Thanks all!

Outcomes