AnsweredAssumed Answered

Activiti Modeler pointing to wrong Tomcat Port

Question asked by gerry.fisher on Sep 21, 2010
Platform: Windows XP
Activiti Version: activiti-5.0.beta1
Browser: Firefox 3.6.10

When I installed Activiti I changed the Tomcat application port from 8080 to 8280 in server.xml. I've got no problem accessing the modeler on the new port at the address http://localhost:8280/activiti-modeler/p/explorer. However, when I try to add a Business Process Diagram (BPMN 2.0) from the New drop down menu, the following happens:

1. A new tab is opened in the browser;
2. A dialog box titled
Authentication Required
is opened;
3. The dialog box message reads:
The username and password are requested by http://localhost:8080. The site says:
XDB
;
4. Click Cancel to close the dialog box and manually change the port number in the URL address box to 8280.

Once the port number is changed the modeler is now displayed correctly.

I've checked the HTTP request and the post back looks OK to me:

http://localhost:8280/activiti-modeler/p/editor?stencilset=http://b3mn.org/stencilset/bpmn2.0%23&extensions=http://oryx-editor.org/stencilsets/extensions/bpmn2.0basicsubset%23&directory=/directory/C:;development;bpm;tools;activiti;activiti-5.0.beta1;apps;activiti-model-repository;test

GET /activiti-modeler/p/editor?stencilset=http://b3mn.org/stencilset/bpmn2.0%23&extensions=http://oryx-editor.org/stencilsets/extensions/bpmn2.0basicsubset%23&directory=/directory/C:;development;bpm;tools;activiti;activiti-5.0.beta1;apps;activiti-model-repository;test HTTP/1.1
Host: localhost:8280
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.10) Gecko/20100914 Firefox/3.6.10 (.NET CLR 3.5.30729)
Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip,deflate
Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive: 115
Connection: keep-alive
Referer: http://localhost:8280/activiti-modeler/p/explorer
Cookie: JSESSIONID=E1F48A1A78509DA8C837C6C203AA25FC

HTTP/1.1 302 Moved Temporarily
Server: Apache-Coyote/1.1
Cache-Control: no-cache
Location: http://localhost:8080/activiti-modeler/p/editor?id=54771f5274c14918bd2247e73a341cf9
Content-Length: 0
Date: Tue, 21 Sep 2010 12:39:36 GMT
———————————————————-
http://localhost:8080/activiti-modeler/p/editor?id=9539c9c45e064a5fa7260607d5f43bbb

GET /activiti-modeler/p/editor?id=9539c9c45e064a5fa7260607d5f43bbb HTTP/1.1
Host: localhost:8080

…

I've checked the forum for port number issues but none of the issues raised concern this particular problem.

Anyone got any thoughts?

Outcomes