AnsweredAssumed Answered

Can't run 'ant demo.start'

Question asked by opensourcelover on Feb 6, 2011
Latest reply on Feb 7, 2011 by frederikheremans1
Hello,

I'm using this guide (http://forums.activiti.org/en/viewtopic.php?f=6&t=458&start=30) to install the latest Activiti on Ubuntu 10.10. I successfully went through the steps, but when I issue the command

ant demo.start

or

sudo ant demo.start

I get the below error, and thus sites http://domain.com:8080/activiti-explorer/, (or http://<IP-address>:8080/activiti-explorer/)etc. don't work.


Buildfile: /root/activiti-5.2/setup/build.xml

demo.install:

internal.classpath.libs:

internal.taskdef.launch:

h2.start:
   [launch] launching cmd '/root/activiti-5.2/apps/h2/h2.start.sh ' in dir '/root/activiti-5.2/apps/h2'
   [launch] waiting for launch completion msg 'TCP server running on'…
   [launch]   TCP server running on tcp://**.*.***.***:9092 (others can connect)

tomcat.start:
   [launch] launching cmd '/root/activiti-5.2/apps/apache-tomcat-6.0.29/bin/startup.sh ' in dir '/root/activiti-5.2/apps/apache-tomcat-6.0.29/bin'
   [launch] waiting for launch completion msg 'Using CLASSPATH:'…
   [launch] Exception in thread "Thread-1" couldn't launch /root/activiti-5.2/apps/apache-tomcat-6.0.29/bin/startup.sh
   [launch]    at org.activiti.engine.impl.ant.LaunchThread.run(LaunchThread.java:94)
   [launch] Caused by: java.io.IOException: Cannot run program "/root/activiti-5.2/apps/apache-tomcat-6.0.29/bin/startup.sh" (in directory "/root/activiti-5.2/apps/apache-tomcat-6.0.29/bin"): java.io.IOException: error=13, Permission denied
   [launch]    at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:460)
   [launch]    at org.activiti.engine.impl.ant.LaunchThread.run(LaunchThread.java:77)
   [launch] Caused by: java.io.IOException: java.io.IOException: error=13, Permission denied
   [launch]    at java.lang.UNIXProcess.<init>(UNIXProcess.java:148)
   [launch]    at java.lang.ProcessImpl.start(ProcessImpl.java:65)
   [launch]    at java.lang.ProcessBuilder.start(ProcessBuilder.java:453)
   [launch]    … 1 more

explorer.browser.open:
     [exec] Error: no display specified
     [exec] Result: 1
     [exec] Error: no display specified
     [exec] Result: 1
     [exec] Error: no display specified
     [exec] Result: 1
     [exec] Error: no display specified
     [exec] Result: 1
     [exec] Error: no display specified
     [exec] Result: 1

demo.start:

BUILD SUCCESSFUL
Total time: 6 seconds

How can I fix this?

Outcomes