AnsweredAssumed Answered

Installation issue

Question asked by stefanthiel on Jul 29, 2011
Latest reply on Jan 19, 2012 by trademak
Hi Everybody,

I downloaded ant and activiti and did everything recomended in
http://www.activiti.org/userguide/index.html#N1008C

After running ant demo.start everything seems to run smooth but when the browser-windows open, in every window I get the tomcat-message (with the related activiti-part):
=======================================
HTTP Status 404 - /activiti-kickstart
type Status report
message /activiti-kickstart
description The requested resource (/activiti-kickstart) is not available.
Apache Tomcat/6.0.32"
=======================================

From ant I get the following protokoll:
=======================================
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Dokumente und Einstellungen\Stefan Thiel>cd c:\programme\activit*

C:\Programme\activiti-5.6>cd setup

C:\Programme\activiti-5.6\setup>ant demo.start
Buildfile: C:\Programme\activiti-5.6\setup\build.xml

demo.install:

cfg.create:
     [copy] Copying 1 file to C:\Programme\activiti-5.6\setup\build\activiti-cfg

      [zip] Building zip: C:\Programme\activiti-5.6\setup\build\activiti-cfg.jar

     [echo] copying configuration to ../workspace/activiti-engine-examples/src/main/config
    [unzip] Expanding: C:\Programme\activiti-5.6\setup\build\activiti-cfg.jar into C:\Programme\activiti-5.6\workspace\activiti-engine-examples\src\main\config

internal.classpath.libs:

internal.taskdef.launch:

h2.start:
   [launch] launching cmd 'C:\Programme\activiti-5.6\apps\h2\h2.start.bat ' in dir 'C:\Programme\activiti-5.6\apps\h2'
   [launch] waiting for launch completion msg 'TCP server running on'…
   [launch]   TCP server running on tcp://192.168.0.127:9092 (others can connect)

tomcat.start:
   [launch] launching cmd 'C:\Programme\activiti-5.6\apps\apache-tomcat-6.0.32\bin\startup.bat ' in dir 'C:\Programme\activiti-5.6\apps\apache-tomcat-6.0.32\bin'
   [launch] waiting for launch completion msg 'Using CLASSPATH:'…
   [launch]   Using CATALINA_BASE:   "C:\Programme\activiti-5.6\apps\apache-tomcat-6.0.32"
   [launch]   Using CATALINA_HOME:   "C:\Programme\activiti-5.6\apps\apache-tomcat-6.0.32"
   [launch]   Using CATALINA_TMPDIR: "C:\Programme\activiti-5.6\apps\apache-tomcat-6.0.32\temp"
   [launch]   Using JRE_HOME:        "C:\Programme\Java"
   [launch]   Using CLASSPATH:       "C:\Programme\activiti-5.6\apps\apache-tomcat-6.0.32\bin\bootstrap.jar"

explorer.browser.open:

demo.start:

BUILD SUCCESSFUL
Total time: 19 seconds
=======================================

Even after I retry nothing changes. I tried it with the tomcat 7.0 version too, with the same effect.

I run a Dell Inspiron 9400
Intel Core 2 CPU T5600@1,83 GHz, 3,25/4 GB RAM
on Windows XP Professional SP3

Greetings from Cologne
Stefan

Outcomes