AnsweredAssumed Answered

Process Not Found After successful deployment

Question asked by mpankaj on Mar 5, 2012
Latest reply on Mar 6, 2012 by mpankaj
I have picked up a sample bookorder process from Activitii book and deployed it in my MYSQL database using following  code:

      String resource = "activiti.cfg.xml";
      
      File f = new File("c:/apache-tomcat-6.0.20/conf/RN/" + resource);
      
      FileInputStream stream = new FileInputStream(f);
      ProcessEngine processEngine = ProcessEngineConfiguration
         .createProcessEngineConfigurationFromInputStream(stream)
          .buildProcessEngine();
       
      System.err.println("Got process Engine");

      RepositoryService repositoryService = processEngine.getRepositoryService();
      RuntimeService runtimeService = processEngine.getRuntimeService();

      String deployID = repositoryService.createDeployment()
         .addZipInputStream(new ZipInputStream(new FileInputStream("C:/temp/bpmn-examples/src/main/resources/chapter1/bookorder.bpmn20.xml")))
         .deploy().getId();
      
      System.err.println("Deploy " + deployID);
      
      Map<String, Object> variableMap = new HashMap<String, Object>();
      variableMap.put("isbn", "123456");
      ProcessInstance processInstance = runtimeService.startProcessInstanceByKey(
            "bookorder", variableMap);

The system successfully gives me deployID but the instantiation fails, saying no processes deployed with key 'bookorder'. I have also tried starting the process using Deploy ID but that also fails.

I checked the database tables and the only entry I found was in act_re_deployment table, no other table had reference to this process. Can anyone help me understand what is going wrong here?

Outcomes