AnsweredAssumed Answered

DB NOT CLEAN error with multiple diagrams

Question asked by edmundjohnson on Nov 6, 2014
Latest reply on Nov 10, 2014 by jbarrez
When we have a single diagram, everything is OK, i.e.



<bean id="processEngineConfiguration" class="org.activiti.spring.SpringProcessEngineConfiguration" init-method="init">
        <etc…>
        <property name="deploymentMode" value="single-resource" />
        <property name="deploymentResources" >
            <list>
                <value>classpath*:/diagrams/Diagram1.bpmn</value>
            </list>
        </property>
</bean>



Then we add a second diagram:



<bean id="processEngineConfiguration" class="org.activiti.spring.SpringProcessEngineConfiguration" init-method="init">
        <etc…>
        <property name="deploymentMode" value="single-resource" />
        <property name="deploymentResources" >
            <list>
                <value>classpath*:/diagrams/Diagram1.bpmn</value>
                <value>classpath*:/diagrams/Diagram2.bpmn</value>
            </list>
        </property>
</bean>



Now, each time we run a unit test file, we get the following error for the first test (only) in the unit test file:


java.lang.AssertionError: DB NOT CLEAN:
  ACT_RE_DEPLOYMENT: 1 record(s)   ACT_RE_PROCDEF: 1 record(s)   ACT_GE_BYTEARRAY: 2 record(s)
   at org.junit.Assert.fail(Assert.java:88)
   at org.activiti.engine.impl.test.AbstractActivitiTestCase.assertAndEnsureCleanDb(AbstractActivitiTestCase.java:173)
   at org.activiti.engine.impl.test.AbstractActivitiTestCase.runBare(AbstractActivitiTestCase.java:127)
   at org.activiti.spring.impl.test.SpringActivitiTestCase.runBare(SpringActivitiTestCase.java:54)
   at org.junit.internal.runners.JUnit38ClassRunner.run(JUnit38ClassRunner.java:84)
   at org.junit.runner.JUnitCore.run(JUnitCore.java:160)
   at com.intellij.junit4.JUnit4IdeaTestRunner.startRunnerWithArgs(JUnit4IdeaTestRunner.java:74)
   at com.intellij.rt.execution.junit.JUnitStarter.prepareStreamsAndStart(JUnitStarter.java:211)
   at com.intellij.rt.execution.junit.JUnitStarter.main(JUnitStarter.java:67)
   at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
   at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
   at com.intellij.rt.execution.application.AppMain.main(AppMain.java:134)


If we change the deployment mode to


        <property name="deploymentMode" value="default" />


We do not get the error.  That is OK for testing, but my understanding (correct me if I'm wrong) is that a deploymentMode of "default" will cause all diagrams to be redeployed, and for production we would like to be able to add a new diagram without redeploying the existing diagrams.
Is there a way to add a new diagram without getting the error? 
Thank you.

Outcomes