AnsweredAssumed Answered

error calling a web service with multiple input data

Question asked by ajeje93 on Feb 22, 2017
Latest reply on Feb 23, 2017 by ajeje93

I am using the Web Service from the book Activiti in Action (book-sales-app), modified a little bit adding two parameters more in input, and it is correctly running on address http://localhost:8080/book-sales-app/services/address?wsdl.

The WSDL is the following:

 

<wsdl:definitions name="AddressServiceService" targetNamespace="http://ws.chapter11.bpmnwithactiviti.org/">
    <wsdl:types>
        <xs:schema elementFormDefault="unqualified" targetNamespace="http://ws.chapter11.bpmnwithactiviti.org/" version="1.0">
            <xs:element name="findCustomerAddress" type="tns:findCustomerAddress"/>
            <xs:element name="findCustomerAddressResponse" type="tns:findCustomerAddressResponse"/>
            <xs:complexType name="findCustomerAddress">
                <xs:sequence>
                    <xs:element minOccurs="0" name="customerName" type="xs:string"/>
                    <xs:element minOccurs="0" name="load" type="xs:string"/>
                    <xs:element minOccurs="0" name="duration" type="xs:string"/>
                </xs:sequence>
            </xs:complexType>
            <xs:complexType name="findCustomerAddressResponse">
                <xs:sequence>
                    <xs:element minOccurs="0" name="address" type="xs:string"/>
                </xs:sequence>
            </xs:complexType>
        </xs:schema>
    </wsdl:types>
    <wsdl:message name="findCustomerAddress">
        <wsdl:part element="tns:findCustomerAddress" name="parameters"></wsdl:part>
    </wsdl:message>
    <wsdl:message name="findCustomerAddressResponse">
        <wsdl:part element="tns:findCustomerAddressResponse" name="parameters"></wsdl:part>
    </wsdl:message>
    <wsdl:portType name="AddressService">
        <wsdl:operation name="findCustomerAddress">
            <wsdl:input message="tns:findCustomerAddress" name="findCustomerAddress"></wsdl:input>
            <wsdl:output message="tns:findCustomerAddressResponse" name="findCustomerAddressResponse"></wsdl:output>
        </wsdl:operation>
    </wsdl:portType>
    <wsdl:binding name="AddressServiceServiceSoapBinding" type="tns:AddressService">
        <soap:binding style="document" transport="http://schemas.xmlsoap.org/soap/http"/>
        <wsdl:operation name="findCustomerAddress">
            <soap:operation soapAction="" style="document"/>
            <wsdl:input name="findCustomerAddress">
                <soap:body use="literal"/>
            </wsdl:input>
            <wsdl:output name="findCustomerAddressResponse">
                <soap:body use="literal"/>
            </wsdl:output>
        </wsdl:operation>
    </wsdl:binding>
    <wsdl:service name="AddressServiceService">
        <wsdl:port binding="tns:AddressServiceServiceSoapBinding" name="AddressServicePort">
            <soap:address location="http://localhost:8080/book-sales-app/services/address"/>
        </wsdl:port>
    </wsdl:service>
</wsdl:definitions>

 

I am trying to call it using this unit test GitHub - ajeje93/activiti-unit-test-webservice

If I called it when it got only one input everything worked, but noew every time that I call it I get the error:

test(org.activiti.MyUnitTest): cvc-id.1: There is no ID/IDREF binding for IDREF "loadVar".
test(org.activiti.MyUnitTest): no processes deployed with key 'customer'

What can I do to solve this problem?

Outcomes