AnsweredAssumed Answered

User search not working alfresco community edition

Question asked by katie.macintyre on Mar 16, 2017
Latest reply on Oct 17, 2017 by douglascrp

Hi all,

I'm having a problem in alfresco community edition v5.2.0.

I have set up LDAP authentication and can log in using LDAP users, however if I navigate to Admin Tools -> Users and search for a user contained in LDAP, nothing comes up.

Bizarrely though, if I search for the same user under the People tab it shows up fine. 

I am able to browse groups in Admin Tools -> Groups, and searching for groups to add to a site works fine.

 

This is from the alfresco logs:

2017-03-16 11:34:05,117 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] [localhost-startStop-1] Starting 'Synchronization' subsystem, ID: [Synchronization, default]

2017-03-16 11:34:05,388 INFO  [org.alfresco.repo.security.sync.ChainingUserRegistrySynchronizer] [localhost-startStop-1] Synchronizing users and groups with user registry 'ldap1'

2017-03-16 11:34:05,451 INFO  [org.alfresco.repo.security.sync.ChainingUserRegistrySynchronizer] [localhost-startStop-1] Retrieving groups changed since 03-Aug-2015 16:13:45 from user registry 'ldap1'

2017-03-16 11:34:05,530 INFO  [org.alfresco.repo.security.sync.ChainingUserRegistrySynchronizer] [localhost-startStop-1] Synchronization,Category=directory,id1=ldap1,id2=1 Group Analysis: Commencing batch of 0 entries

2017-03-16 11:34:05,531 INFO  [org.alfresco.repo.security.sync.ChainingUserRegistrySynchronizer] [localhost-startStop-1] Synchronization,Category=directory,id1=ldap1,id2=1 Group Analysis: Completed batch of 0 entries

2017-03-16 11:34:05,543 INFO  [org.alfresco.repo.security.sync.ChainingUserRegistrySynchronizer] [localhost-startStop-1] Retrieving users changed since 15-Mar-2017 11:43:57 from user registry 'ldap1'

2017-03-16 11:34:05,559 INFO  [org.alfresco.repo.security.sync.ChainingUserRegistrySynchronizer] [localhost-startStop-1] Synchronization,Category=directory,id1=ldap1,id2=6 User Creation and Association: Commencing batch of 0 entries

2017-03-16 11:34:05,559 INFO  [org.alfresco.repo.security.sync.ChainingUserRegistrySynchronizer] [localhost-startStop-1] Synchronization,Category=directory,id1=ldap1,id2=6 User Creation and Association: Completed batch of 0 entries

2017-03-16 11:34:05,597 INFO  [org.alfresco.repo.security.sync.ChainingUserRegistrySynchronizer] [localhost-startStop-1] Finished synchronizing users and groups with user registry 'ldap1'

2017-03-16 11:34:05,597 INFO  [org.alfresco.repo.security.sync.ChainingUserRegistrySynchronizer] [localhost-startStop-1] 0 user(s) and 0 group(s) processed

2017-03-16 11:34:05,686 INFO  [org.alfresco.repo.management.subsystems.ChildApplicationContextFactory] [localhost-startStop-1] Startup of 'Synchronization' subsystem, ID: [Synchronization, default] complete

 

The only thing of note in the ldap logs was:

Mar 16 11:33:50 modalfresco slapd[1252]: conn=1001 op=0 do_bind: invalid dn (daftAsABrush)

 

A similar problem was reported here User search not working  but the solr indexing lines in alfresco-global.properties were as suggested they should be.

 

Any ideas?

 

Also, should the LDAP sync work both ways? As in should users created in alfresco be added into LDAP?

Outcomes