AnsweredAssumed Answered

Unable to acces to Alfresco after a server restart

Question asked by thibault.l on May 19, 2017
Latest reply on May 22, 2017 by thibault.l

Hello,

I have Alfresco Community 5.2 installed on port 80 and an ASP.net client on port 81 using IIS on the same server (window server 2012) and  it's worked together for 2 weeks. But today, after an update of the client and a restart of the server (and didn't modify any config file in alfresco), I can't acces to alfresco  (/alfresco and share) : it's send  the following error message :

Not Found


HTTP Error 404. The requested resource is not found.

 

So I tried  things like 

  • desactive the client site from IIS.
  • stop and restart the firewall rules on tomcat/bin/tomcat7.exe
  • check if an app used port 80
  • restart the window server

I checked the log and the only error I have is in the catalina.log :

GRAVE: Failed to initialize end point associated with ProtocolHandler ["http-apr-80"]
java.lang.Exception: Socket bind failed: [730013] Une tentative d?accès à un socket de manière interdite par ses autorisations d?accès a été tentée.
    at org.apache.tomcat.util.net.AprEndpoint.bind(AprEndpoint.java:453)
    at org.apache.tomcat.util.net.AbstractEndpoint.init(AbstractEndpoint.java:646)
    at org.apache.coyote.AbstractProtocol.init(AbstractProtocol.java:434)
    at org.apache.catalina.connector.Connector.initInternal(Connector.java:978)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)
    at org.apache.catalina.core.StandardService.initInternal(StandardService.java:559)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)
    at org.apache.catalina.core.StandardServer.initInternal(StandardServer.java:821)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.load(Catalina.java:638)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.load(Catalina.java:663)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.load(Bootstrap.java:280)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:454)

 

mai 19, 2017 3:39:07 PM org.apache.catalina.core.StandardService initInternal
GRAVE: Failed to initialize connector [Connector[HTTP/1.1-80]]
org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to initialize component [Connector[HTTP/1.1-80]]
    at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:106)
    at org.apache.catalina.core.StandardService.initInternal(StandardService.java:559)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)
    at org.apache.catalina.core.StandardServer.initInternal(StandardServer.java:821)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.load(Catalina.java:638)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.load(Catalina.java:663)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.load(Bootstrap.java:280)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:454)
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: L''initialisation du gestionnaire de protocole a échoué
    at org.apache.catalina.connector.Connector.initInternal(Connector.java:980)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)
    ... 12 more
Caused by: java.lang.Exception: Socket bind failed: [730013] Une tentative d?accès à un socket de manière interdite par ses autorisations d?accès a été tentée.
    at org.apache.tomcat.util.net.AprEndpoint.bind(AprEndpoint.java:453)
    at org.apache.tomcat.util.net.AbstractEndpoint.init(AbstractEndpoint.java:646)
    at org.apache.coyote.AbstractProtocol.init(AbstractProtocol.java:434)
    at org.apache.catalina.connector.Connector.initInternal(Connector.java:978)
    ... 13 more

 

Nothing in alfresco.log and share.log.

 

alfrescoTomcat service is running in the task manager.

I can acces to my client site, so the error should come from to tomcat server, right ?

 

My share-config-custom.xml :

   <config evaluator="string-compare" condition="Remote">
      <remote>
         <endpoint>
            <id>alfresco-noauth</id>
            <name>Alfresco - unauthenticated access</name>
            <description>Access to Alfresco Repository WebScripts that do not require authentication</description>
            <connector-id>alfresco</connector-id>
            <endpoint-url>http://localhost:80/alfresco/s</endpoint-url>
            <identity>none</identity>
         </endpoint>

 

         <endpoint>
            <id>alfresco</id>
            <name>Alfresco - user access</name>
            <description>Access to Alfresco Repository WebScripts that require user authentication</description>
            <connector-id>alfresco</connector-id>
            <endpoint-url>http://localhost:80/alfresco/s</endpoint-url>
            <identity>user</identity>
         </endpoint>

 

         <endpoint>
            <id>alfresco-feed</id>
            <name>Alfresco Feed</name>
            <description>Alfresco Feed - supports basic HTTP authentication via the EndPointProxyServlet</description>
            <connector-id>http</connector-id>
            <endpoint-url>http://localhost:80/alfresco/s</endpoint-url>
            <basic-auth>true</basic-auth>
            <identity>user</identity>
         </endpoint>

         <endpoint>
            <id>alfresco-api</id>
            <parent-id>alfresco</parent-id>
            <name>Alfresco Public API - user access</name>
            <description>Access to Alfresco Repository Public API that require user authentication.
                         This makes use of the authentication that is provided by parent 'alfresco' endpoint.</description>
            <connector-id>alfresco</connector-id>
            <endpoint-url>http://localhost:80/alfresco/api</endpoint-url>
            <identity>user</identity>
         </endpoint>
      </remote>
   </config>

 

and my alfresco-global.properties

 

alfresco.context=alfresco
alfresco.host=127.0.0.1
alfresco.port=80
alfresco.protocol=http

 

share.context=share
share.host=127.0.0.1
share.port=80
share.protocol=http

 

For now, I don't have more ideas to debug this.

So what can be the source of the problem ?

 

Thanks

Outcomes