AnsweredAssumed Answered

Restart fails

Question asked by portalguy on Oct 28, 2017

I'm running a clean install of Alfresco Community Edition 5.2 on Windows Pro 10 x64 (alfresco-community-installer-201707-win-x64).  The server is set to automatically start at boot and everything is fine until I need to restart.  If I run ....\alfresco-community\tomcat\bin\shutdown.bat I get the following error:

 

Using CATALINA_BASE: "C:\alfresco-community\tomcat"
Using CATALINA_HOME: "C:\alfresco-community\tomcat"
Using CATALINA_TMPDIR: "C:\alfresco-community\tomcat\temp"
Using JRE_HOME: "C:\alfresco-community\java"
Using CLASSPATH: "C:\alfresco-community\tomcat\bin\bootstrap.jar;C:\alfresco-community\tomcat\bin\tomcat-juli.jar"
Error: Could not find or load main class ++JvmOptions=-XX:+DisableExplicitGC
C:\alfresco-community\tomcat\bin>

 

If I attempt to restart using Services I get a 1053 error.

 

I traced it out to catalina.bat, which runs the following command:

"C:\alfresco-community\java\bin\java.exe" -Djava.util.logging.config.file="C:\alfresco-community\tomcat\conf\logging.properties" -Djava.util.logging.manager=org.apache.juli.ClassLoaderLogManager ++JvmOptions="-XX:+DisableExplicitGC" ++JvmOptions="-XX:+UseConcMarkSweepGC" ++JvmOptions="-XX:+UseParNew
GC" ++JvmOptions="-XX:ReservedCodeCacheSize=128m" ++JvmOptions="-Dalfresco.home=C:\alfresco-community" --JvmMs 512 --JvmMx 16383 --Environment "PATH='C:\alfresco-community\alfresco-pdf-renderer;C:\alfresco-community\imagemagick;C:\alfresco-community\java\bin;C:\alfresco-community/postgresql/bin;C:\
alfresco-community/common\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\WINDOWS\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.5\bin;c:\mvn\bin;C:\apache-ant-1.9.2\bin;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_144\bin;Z:\shared\2.projects\Professional\1.i3\sp_cmdln;C:\P
rogram Files\Git\cmd;C:\Program Files\nodejs\;C:\Program Files\ibm\gsk8\lib64;C:\Program Files (x86)\ibm\gsk8\lib;Z:\shared\4.Web\software\1.Development\OpenSSL;Z:\shared\4.Web\software\1.Development\maven\apache-maven-3.5.0\bin;C:\Program Files\TortoiseGit\bin;C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\;C:
\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\110\Tools\Binn\ManagementStudio\;C:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\110\Tools\Binn\;C:\Program Files\Microsoft SQL Server\110\Tools\Binn\;C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\IDE\PrivateAssemblies\;C:\Program Files (x86)\Micro
soft SQL Server\110\DTS\Binn\;C:\Users\dpierovich\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;C:\Users\dpierovich\AppData\Roaming\npm;'#MAGICK_HOME=C:\alfresco-community\imagemagick#MAGICK_CODER_MODULE_PATH=C:\alfresco-community\imagemagick\modules\coders#MAGICK_CONFIGURE_PATH=C:\alfresco-community\imagemag
ick#" "-Djdk.tls.ephemeralDHKeySize=2048" -Djava.endorsed.dirs="C:\alfresco-community\tomcat\endorsed" -classpath "C:\alfresco-community\tomcat\bin\bootstrap.jar;C:\alfresco-community\tomcat\bin\tomcat-juli.jar" -Dcatalina.base="C:\alfresco-community\tomcat" -Dcatalina.home="C:\alfresco-community\
tomcat" -Djava.io.tmpdir="C:\alfresco-community\tomcat\temp" org.apache.catalina.startup.Bootstrap stop

 

Any ideas what I need to fix so I can restart the Alfresco server?

Outcomes